Συρία: Η Τουρκία βομβαρδίζει χριστιανούς δημιουργώντας μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Χριστιανοί συνεχίζουν να δέχονται επίθεση στη Συρία καθώς ορισμένες από τις τελευταίες αρχαίες χριστιανικές κοινότητες βομβαρδίζονται από δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το Christian Broadcasting Network, (CBN News) βρέθηκε στο έδαφος της Συρίας, παρατηρώντας από κοντά  τη σύγκρουση σε ένα ελάχιστα γνωστό μέρος του

συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου που έχει κυριεύσει τη χώρα αυτή για περισσότερο από μια δεκαετία.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Οι βομβαρδισμοί βρίσκονται

σε εξέλιξη στην πόλη Ντιλ Ντάρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. Πιθανότατα πρόκειται για τουρκικές δυνάμεις που βομβαρδίζουν αυτό το χωριό, το οποίο αποτελούνταν από χριστιανούς και Σύρους.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η ιδέα είναι να αναγκάσουν τον πληθυσμό να φύγει οικειοθελώς , να διώξουν τους πάντες από την περιοχή γιατί το σχέδιο της Τουρκίας είναι να προσπαθήσει να επανεγκαταστήσει ολόκληρη αυτή την περιοχή με Άραβες Σύρους που κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Τουρκία. Η Τουρκία έχει περίπου 2,3 εκατομμύρια από αυτούς τους πρόσφυγες και η ιδέα της είναι να επανεγκατασταθούν βίαια σε αυτήν την περιοχή.

«Μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα. Κοίτα!» αναφώνησε ένας Σύρος χριστιανός χωρικός.

«Κοιμόμαστε με τα παιδιά μας, με τα ζώα μας, έξω από το χωριό. Αυτό κάνουμε», είπε ένας άλλος επιζών.

Οι ρουκέτες και οι βομβαρδισμοί που στέλνει η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο εδώ στη Βόρεια Συρία προκαλούν εκτεταμένες ζημιές.

 Το CBN News επισκέφτηκε επίσης ένα άλλο χωριό περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων που βομβαρδίζεται τακτικά.  Η κάμερα καταγράφει τους κρατήρες και τα σπίτια που καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς. Και το σχέδιο της Τουρκίας λειτουργεί καθώς πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν.

Ο διοικητής Αράμ των Συριακών Αμυντικών Δυνάμεων ξενάγησε το CBS  στο πεδίο της μάχης. "Αυτό είναι το μπροστινό μέρος του μετώπου και είναι η τελευταία μας θέση βόρεια του Ταλ Ταμρ, και ερχόμασταν στο χωριό από την οδό Seri Kaniye, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον δρόμο τώρα.

Χρησιμοποιούμε τον δρόμο Μ4. Iσως 14-15 οικογένειες έφυγαν από την περασμένη εβδομάδα. Έρχονται τα πρωινά και έφευγαν τα βράδια. Είναι πρόβλημα».

«Υπάρχουν πλέον εγκαταλελειμμένα χριστιανικά χωριά σε όλη τη Βόρεια Συρία, και το περπάτημα μέσα από αυτά είναι μια απόκοσμη εμπειρία.

Ένα συγκεκριμένο χωριό που ζούσε σε αυτό πάνω από 2.000 άνθρωποι, σήμερα είναι μια πόλη-φάντασμα.

Ακόμη και μετά την εγκατάλειψη από τον τοπικό πληθυσμό, η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει αυτά τα χωριά σε μια προσπάθεια να αρνηθεί σε αυτούς τους κατοίκους τη δυνατότητα να επιστρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα