Νικόλας για Προεδρικές: Μετά το συνέδριο ξεκινούμε διαβουλεύσεις με τα κόμματα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις Προεδρικές εκλογές και για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αρχικά ανέφερε ότι αυτή την περίοδο το κύριο θέμα συζήτησης θα έπρεπε να είναι η μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά λόγω αναβολής των δημοτικών εκλογών, η προσοχή στράφηκε στις Προεδρικές.

Διαβάστε ακόμη: Προεδρικό: Το τραπέζι

των 8 – Το μενού και το.. «μενού» (ΦΩΤΟΣ)

Πρόσθεσε ότι αυτό που έχει σημασία για το ΔΗΚΟ είναι το καταστατικό συνέδριο που θα έχουν τον Ιανουάριο. «Εκεί θα καθοριστεί το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα προχωρήσουμε στα επόμενα μας βήματα». Συμπλήρωσε ότι μετά το συνέδριο θα ξεκινήσει η διαβούλευση με άλλα πολιτικά κόμματα για να διαφανεί αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι διαφορετικά τα δεδομένα από άλλες Προεδρικές εκλογές. «Δεν έχω αποφασίσει για ενδεχόμενη δική μου υποψηφιότητα και δεν θα το αποφασίσω μόνος μου», συμπλήρωσε.

Εξήγησε ότι προέχει να καθοριστεί το πολιτικό πλαίσιο και τις προτάσεις που θα θέσει το κόμμα για τη μελλοντική διακυβέρνηση. «Τότε θα ξεκινήσουμε τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα πλην του ΕΛΑΜ».

Στη συνέχεια ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που θα λυθούν με το διάλογο. «Πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε.

Καταληκτικά αναφέρθηκε στον κρατικό προϋπολογισμός, διευκρινίζοντας ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα θα αποφασίσει αν θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών. «Έχει ξεπεραστεί ένα από τα βασικά εμπόδια που υπήρχε πέρσι. Υπάρχει ανησυχία γιατί καμία υπόθεση δεν έφτασε στα δικαστήρια».

Δείτε όλη τη συζήτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικόλας, Προεδρικές, Μετά,nikolas, proedrikes, meta