Συν.Γονέων:"Προχειρότητες στις προτάσεις του Υπ.Παιδείας"

Για προχειρότητες και ατεκμηρίωτες προτάσεις κάνει λόγο η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Με επιστολή της προς τον Κώστα Κάδη, κοινοποιεί τη διαφωνία της για την εισαγωγή της Αριθμητικής Βαθμολογίας στο Γυμνάσιο και τις εξετάσεις Τετραμήνων , η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Η απόφαση αυτή

λήφθηκε μετά από μαραθώνια συζήτηση 6 ωρών με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Γονέων των δημοσίων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης όλων των επαρχιών.

Αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων, η Συνομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση, όπως αυτή έχει κατατεθεί. Κατά την συζήτηση της πρότασης εκφράστηκαν σοβαρότατες αμφιβολίες για την επιτυχία και τη σκοπιμότητα της όλης πρότασης.

Όσον αφορά το διαχωρισμό των Παγκύπριων Εξετάσεων, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία απορρίπτει την πρόταση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με την εμπλοκή πολλών θεματοθετών, κινδυνεύει το αδιάβλητο της εξέτασης.

Εισηγείται όπως οι Παγκύπριες Εξετάσεις παραμείνουν ως μια εξέταση, την ίδια μέρα και να αποτελείται από δύο μέρη και συγκεκριμένα το Α` μέρος θα είναι για απόλυση και το Β` για πρόσβαση, και το κάθε μέρος θα έχει το βαθμό δυσκολίας που αναλογεί στο αποτέλεσμα που ζητείται από τον απόφοιτο.

Εισηγείται, επίσης, να υπάρχει μία Επιτροπή Θεματοθετών (ΕΘ) από μάχιμους εκπαιδευτικούς, η Τράπεζα Δεδομένων θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί και να δοκιμαστεί, προτού εφαρμοστεί, τα θέματα του εξεταστικού δοκιμίου να τα επιλέγει το κατάλληλο λογισμικό, βάση οδηγιών της Επιτροπής Θεματοθετών (για τον αριθμό των ασκήσεων και το βαθμό δυσκολίας).

Εισηγείται, παράλληλα, ο ελάχιστος αριθμός ερωτήσεων για κάθε μάθημα και για κάθε βαθμό δυσκολίας ότι δεν θα πρέπει να είναι λιγότερος των 100.

Υπογραμμίζουν ότι οι προτάσεις/εισηγήσεις τους λήφθηκαν με μόνο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών τους και του δημόσιου σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα