Eurosuccess: Εργαστήρι για τη νεανικη παραβατικότητα

Eurosuccess Consulting: Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για την καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας

Σχετικά με το έργο

Το έργο "EUGANGS – New skills and competences to address skills gaps and mismatch within the sectors working with Gang and Youth Crime across Europe" εγκρίθηκε για χρηματοδότηση κάτω από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Lifelong Learning και έχει ως σκοπό να κατηγοριοποιήσει τις δεξιότητες και τυχόν ελλείψεις, ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα

εκπαίδευσης προς τους εργαζομένους οι οποίοι ασχολούνται με τις συμμορίες και τα διάφορα εγκλήματα/αρνητικές καταστάσεις που παρατηρούνται ως αποτέλεσμα από τη δράση τους. Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από την Αγγλία, Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία, και έχει διάρκεια 36 μήνες (Οκτώβριος 2013 – Σεπτέμβριος 2016).

Οι κύριοι στόχοι του έργου είναι:

- Να δημιουργήσει επίκαιρο και κατάλληλο προφίλ εργασίας για αυτούς που εργάζονται με συμμορίες και τις επιπτώσεις του εγκλήματος των συμμοριών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
- Ο προσδιορισμός των κατάλληλων συμπερασμάτων για αυτούς τους εργασιακούς ρόλους.
- Σε κάθε χώρα εταίρο, ο προσδιορισμός των τομέων, των οργανώσεων και των εργασιακών ρόλων για αυτούς που δουλεύουν σε περιβάλλον συμμοριών και στις επιπτώσεις του (αστυνομία, επιμελητές επιτήρησης, νέοι εργαζόμενοι/λειτουργοί, κοινωνικοί λειτουργοί, υγειονομικές υπηρεσίες, κοινότητα κ.α.).
- Ο προσδιορισμός των κοινών αποτελεσμάτων εκμάθησης που συμφωνήθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
- Ανάπτυξη ενός νέου και καινοτόμου προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης για τις πιο πάνω κατηγορίες, για άτομα τα οποία είτε ήδη απασχολούνται ή είναι νέα στο χώρο.

Εκπαιδευτικό εργαστήρι στην Αθήνα

Την Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε, μέσα στα πλαίσια του έργου, εκπαιδευτικό εργαστήρι στην Αθήνα, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τους εταίρους Eurosuccess Consulting (Κύπρος) και Action Synergy (Ελλάδα).

Στο εργαστήριο συμμετείχαν άνω των 20 συμμετεχόντων, προερχόμενοι από διάφορα επαγγέλματα και τομείς, σχετικούς του Έργου όπως: εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλινικοί ψυχολόγοι και θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρουσιάστηκε το έργο και οι στόχοι του καθώς επίσης και η διεκπεραίωση του έργου και της εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε Κύπρο

και Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε διαδραστικό εργαστήρι με την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων, βασισμένο στις εκπαιδευτικές ενότητες οι οποίες ανεπτύχθησαν στα πλαίσια του Έργου. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι τόνισαν την σημαντικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών και την συνέχιση τους στο μέλλον.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο EU Gangs ή και για άλλα Ευρωπαϊκά έργα, παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.eugangs.eu ή την ιστοσελίδα του Οργανισμού μας www.eurosc.eu.

Keywords
Τυχαία Θέματα