Παπαδόπουλος: Να διασφαλίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλάει στο SigmaLive από την εκκλησία της Φανερωμένης στην Παλιά Λευκωσία εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Σχετικά με το μερίδιο ευθύνης που φέρει το ΔΗΚΟ στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι τα περισσότερα νομοσχέδια πέρασαν και με τις δικές του ψήφους, ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ευτυχώς που συνέβη

αυτό, καθώς ένα μεγάλο μέρος όσων υπέφεραν από την κρίση προστατεύθηκαν.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με την Κυβέρνηση. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό: καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από μνημόνιο κι αυτό ήταν μια επιτυχία που οφείλεται στις θυσίες του λαού μας. Συνέβαλε και το ΔΗΚΟ σε αυτή την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα όμως η Τρόικα έφυγε, ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης;”.

Ο κ. Παπαδόπουλος στέκεται στις προτάσεις του κόμματος για την Οικονομία και για το τρίπτυχο προτάσεων που κατέθεσε το ΔΗΚΟ το Νοέμβριο σχετικά με την ανάκαμψη της Οικονομίας. Όσον αφορά τους απαραίτητους συμμάχους που θα χρειαστεί για να μπορέσει να περάσει αυτές τις προτάσεις του στη Βουλή, απάντησε “μας φτάνει να έχουμε σύμμαχο τον κόσμο κι από εκεί και πέρα θα πιέσουμε για τις προτάσεις μας”.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι σήμερα κάποιοι επιδιώκουν να αναιρέσουν την απορριπτική απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού το 2004 και να επαναφέρουν το Σχέδιο Ανάν.

“Γι' αυτό και διαπραγματεύονται στα κρυφά, πίσω από κλειστές πόρτες και κάτω από ένα πέπλο συσκότισης. Δεν μπορεί να ξέρουν όλες οι πλευρές τι συζητάμε στις διαπραγματεύσεις και να μην γνωρίζουν οι Ελληνοκύπριοι επειδή η Κυβέρνηση φοβάται να ενημερώσει το λαό. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι δημοκρατικές, θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαπραγμάτευση”, τονίζει.

Αυτό που βλέπουμε στη διαχείριση του κυπριακού, επισημαίνει, είναι μια πλήρης αμηχανία. “Μιλούν για πρόοδο, αλλά με όλο τον σεβασμό, πού την βλέπουν την πρόοδο;” και προσθέτει ότι ενώ η Τουρκία συμπεριφέρεται εχθρικά και επεκτατικά προς την Κύπρο, στο τέλος επιβραβεύεται.

“Πρέπει να σταματήσουμε να αναβαθμίζουμε τον κατοχικό ηγέτη και να απενοχοποιούμε την Τουρκία”, υπογραμμίζει.

Αναφορικά με το στοίχημα των εκλογών για τον ίδιο και το ΔΗΚΟ, εκφράζει την άποψη ότι η κούρσα δεν είναι προσωπική, αλλά αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές είναι κατά πόσο θα συνεχίσει η Κύπρος να διώχνει τους νέους της στο εξωτερικό και κατά πόσο θα βγει ο λαός από την φτώχεια και κατά πόσο θα διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Καλούμε τους πολίτες που συμφωνούν με τις θέσεις μας και συμφωνούν με την αλαζονεία και την έπαρση του δικομματικού κατεστημένου, να έρθουν κοντά και να στηρίξουν τις προσπάθειές μας”.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα