Συνέδριο της Αστυνομίας για την εθνική ασφάλεια

Το 3ο Ετήσιο Περιφερειακό Συνέδριο Αξιωματικών Συνδέσμων με θέμα «Ενίσχυση της Εθνικής Ασφάλειας μέσω της Αστυνομικής Συνεργασίας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, ο Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι είναι αναγκαίο κάθε κράτος να ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό την εθνική του ασφάλεια, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

Είπε επίσης ότι η διεθνοποίηση του οργανωμένου εγκλήματος

και της τρομοκρατίας απαιτεί σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και τόνισε τη σημασία της αμοιβαίας συνεργασίας των Αρχών Επιβολής του Νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Αστυνομίας και σε αυτό συμμετέχουν αξιωματικοί Σύνδεσμοι που υπηρετούν στην Κύπρο (Ρουμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, FBI, Γαλλία) ή σε άλλη χώρα και είναι διαπιστευμένοι και για την Κύπρο (Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Καναδάς, αξιωματικοί της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, Αξιωματούχοι Πρεσβειών άλλων χωρών (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα), Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών (στην Κύπρο) και μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας.

Μεταξύ των κύριων ομιλητών του συνεδρίου ήταν και ο Δρ. Γιώργος Κέντας, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος συντόνιζε και το συνέδριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα