Κύπρος και Ελλάδα ένωσαν δυνάμεις για την ΣΑΛΑΜΙΣ (pics)

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Ελλάδας διεξήχθη την Παρασκευή 12 Μαΐου κατά τις πρωινές ώρες, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 03/17».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή

Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και του Ταχέου Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΠΚ «ΣΤΑΡΑΚΗΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Αεροπορικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την τρίτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα