Συνεδριάζουν οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ για αεροπειρατεία στο Μινσκ

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν, αύριο, για να συζητήσουν το «περιστατικό» με την πτήση Αθήνα-Βίλνιους της Ryanair που οδηγήθηκε και εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στην Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο μίλησε με την σειρά του για «κρατική αεροπειρατεία» και «απαράδεκτο εξαναγκασμό» του αεροσκάφους να προσγειωθεί στο Μινσκ για

να συλληφθεί δημοσιογράφος που επέβαινε σε αυτό, επικριτικός του καθεστώτος Λουκασένκο.

«Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Πρόκειται για κρατική αεροπειρατεία και δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

«Πιστεύω ότι σύντομα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ θα μιλήσει για την υπόθεση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για ευρωπαϊκό μόνο ζήτημα, αλλά για θέμα της κοινότητας των αξιών που μοιραζόμαστε με πολλούς από τους συμμάχους και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

"Φοβόμαστε για τη ζωή του Προτάσεβιτς", δηλώνει η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης 

Φόβους για τη ζωή του Λευκορώσου αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, που συνελήφθη χθες Κυριακή στο Μινσκ, εξέφρασε σήμερα η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Ο Προτάσεβιτς συνελήφθη χθες αφότου το αεροσκάφος της Ryanair στο οποίο επέβαινε με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας αναχαιτίστηκε από τις λευκορωσικές αρχές και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ.

"Φοβόμαστε πραγματικά, όχι μόνον για την ελευθερία του, αλλά και για τη ζωή του", δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η Τιχανόφσκαγια, η οποία έχει καταφύγει στη Λιθουανία, σημειώνοντας ότι ο Προτάσεβιτς είναι ένα πολύ προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Διαβάστε επίσης

Αεροπειρατεία: «Σοκαριστική» χαρακτήρισε η Ρωσία την αντίδραση της Δύσης

Keywords
Τυχαία Θέματα