Aποκαλύψεις του Τούρκου αρχιμαφιόζου για δολοφονία Κουτλού Ανταλί στην Κύπρο

Οι αποκαλύψεις του Τούρκου αρχηγού μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ για τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί, ένα έγκλημα που ποτέ δεν εξιχνιάστηκε πλήρως, κυριαρχούν στην επικαιρότητα στην τ/κ πλευρά με τον Τύπο να ασχολείται με το θέμα, είτε ως κύριο, είτε ως δευτερεύον στα πρωτοσέλιδά του. Αναφορά γίνεται επίσης στο «κρατικό» μισθολόγιο και την αγοραστική δύναμη του κοινού.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Το σχεδίασαν στην Τουρκία, τον δολοφόνησαν στην Κύπρο» αναφέρεται

στο έβδομο βίντεο του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος αναφέρεται στην δολοφονία του τ/κ δημοσιογράφου και αρθρογράφου Κουτλού Ανταλί λέγοντας ότι του είχαν ζητήσει δύο επαγγελματίες γι’ αυτή τη δολοφονία. Αναφέρει επίσης ότι μετά το βίντεο του Πεκέρ συνελήφθη ο αδερφός του, Ατίλλα Πεκέρ ενώ ακυρώθηκε και η αθωωτική απόφαση για τον άλλο Τούρκο μαφιόζο, Μεχμέτ Αγάρ. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα καταγράφει τα κρούσματα, 75 στο «νότο» και ένας θάνατος, 28 στο «βορρά».

 Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Οι πιο ψηλοί μισθοί στους εκπροσώπους στο εξωτερικό» δίδει στοιχεία για τον κατάλογο των μισθωτών από τον «δημόσιο τομέα» του «υπουργείου δημοσιονομικών» όπως ποιοι «δημόσιοι» υπάλληλοι παίρνουν τους πιο ψηλούς μισθούς και ποια κατηγορία εργαζομένων στο «δημόσιο» έχει παρουσιάσει αύξηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στο βίντεο του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης – όπως γράφει – Σεντάτ Πεκέρ που υπέδειξε ως υποκινητές της δολοφονίας Ανταλί τους Κορκούτ Εκέν και Μεχμέτ Αγάρ. Αλλού αναφέρει ότι στις 26 Μαΐου ανοίγει στην Κερύνεια το (ιδιωτικό) κολλέγιο Σουάτ Γκιουνσέλ (Ιδιοκτήτης του «πανεπιστημίου» εγγύς ανατολή και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα κατεχόμενα).

 Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Λύγισε για τα καλά η μέση των πολιτών» γράφει ότι η μείωση της συναλλαγματικής αξίας της ΤΛ έχει αυξήσει τις τιμές προϊόντων και αγαθών και αυτό έχει ως συνέπεια να μειώνεται η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν τελειώνουν τα οδικά ατυχήματα και ότι χθες σημειώθηκαν δύο με δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά. Αλλού γράφει ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας έκαναν και την εμφάνισή τους τα κουνούπια και αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε ο «δήμος» (Λευκωσίας).

 Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δεν πεθαίνουν οι νησιώτες» έχει φωτογραφία του Κουτλού Ανταλί στο πρωτοσέλιδο, που είναι αναδημοσίευση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας 3 ημέρες μετά την δολοφονία του Ανταλί, ημερομηνίας 9 Ιουλίου 1996. Σ’ εκείνο το πρωτοσέλιδο έγραφε «ελάτε με το γιασεμί, τα γαρύφαλλα , τα λουλούδια σας.... Τον αποχαιρετούμε στην αθανασία». Ο Κουτλού Ανταλί ήταν αρθρογράφος στην Γενί Ντουζέν και δολοφονήθηκε στις 6 Ιουλίου 1996.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα