Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό ζήτημα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας την ώρα που Αθήνα και Σκόπια αποτιμούν τις προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Ο

ΓΓ του ΝΑΤΟ επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόσφατη επίσκεψή του στην πρώην Γιουγκοδλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ σε σχέση με το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, τονίζοντας τη σημασία της πιστής τήρησης της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο για το Σκοπιανό. Η ΝΔ μάλιστα, αφήνει να νοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Αρχηγών για το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μετά το πέρας των χθεσινών ξεχωριστών συναντήσεων που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο έστειλε το μήνυμα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Συνάντηση με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα