Στη Μηλιά Πιερίας η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε τόπος και τραγούδι»

01:22 20/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μηλιά Πιερίας ταξιδεύει η εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι», που προβάλλεται το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3.

Σκοποί, χοροί και τραγούδια από το περιώνυμο κλεφταρματολίκι του Ολύμπου με τους οπλαρχηγούς Λαζαίους θα ακουστούν για πρώτη φορά τηλεοπτικά.

Σε μία κοινή σύμπραξη το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης και κατοίκων της Κάτω Μηλιάς και πάντα στους φυσικούς χώρους, οι γκάιντες, τα κλαρίνα αλλά και τα πολυφωνικά τραγούδια δίνουν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό

αποτέλεσμα.

Έρευνα-σενάριο-παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ζανδές.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα.

Ο βασικός σκοπός της εκπομπής είναι ανάδειξη του επιχώριου με τις πολλές και ενδιαφέρουσες εμφανίσεις του τοπικού λαϊκού ανθρώπου, πρώτα στη λαϊκή τοπική κοινωνία και στη συνέχεια στην περιφέρεια.
Ο χορός αποτελεί βασικό και βαθύ παραγωγικό πολιτιστικό στοιχείο. Ο κόσμος του χορού είναι ένας κόσμος μεγάλος και έντονα δραστηριοποιημένος, κυρίως συναισθηματικά και δομικά.

Τα παλιά λαϊκά παραδοσιακά επαγγέλματα, τα λαϊκά δρώμενα, τα πανηγύρια, τα εργαστήρια λαϊκής οικοτεχνίας, τα καφενεία και η κοινωνική ζωή, όταν δραστηριοποιούνται, δίνουν ζωή στην κοινότητα και λύσεις σε επαγγελματικά αδιέξοδα. Αυτός είναι και ο στόχος της εκπομπής μας, «Κάθε τόπος και τραγούδι».

Ο πολιτισμός και ειδικότερα ο λαϊκός, ως όλον και όχι ως τηλεοπτική μόνο «πράξη» με μια επιδερμική αντίληψη, στο δόγμα του ό,τι «λάμπει» και «κινείται» αυτό μόνο αξίζει!

Keywords
Τυχαία Θέματα