Στην Vodafone Ελλάδος προσχωρεί η Cyta Hellas

08:17 20/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Η Vodafone Ελλάδος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Cyta Hellas όπως ανακοίνωσε χθες η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Η Vodafone και η Wind Hellas ήταν οι δύο εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές

στο σχετικό διαγωνισμό της ΑΤΗΚ για την πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το τίμημα που θα καταβάλλει η Vodafone Ελλάδος, ούτε άλλα στοιχεία της συμφωνίας. Οπως φαίνεται, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά της Wind Hellas επισημαίνεται, πάντως, πως η εταιρεία προσέφερε τίμημα που θεωρούσε εύλογο και δίκαιο. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση είχε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν πως την ενδιαφέρουν οι εξαγορές, αλλά μόνο όταν το τίμημα είναι λογικό. Προσθέτουν, επίσης, πως οι εξαγορές αποτελούν plan b για τη διοίκηση η οποία θεωρεί πως η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναπτύσσεται οργανικά όπως έχουν δείξει τα στοιχεία της τελευταίας διετίας (2016 – 2017), ενώ το 2018 θα είναι το τρίτο έτος οργανικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», «η πρόταση Vodafone καλύπτει και τις βασικές απαιτήσεις που τίθενται, δηλαδή καλύπτει τις τελευταίες πρόσθετες υποχρεώσεις της μητρικής έναντι την Cyta Hellas, που όπως αποδείχθηκε είναι πολύ ψηλές – ξεπερνούν τα 40.000.000 ευρώ – όπως και τον δανεισμό της Cyta Hellas, που ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ και για τον οποίο ουσιαστικά η υποχρέωση αποπληρωμής πέφτει επίσης στην μητρική Cyta».

Keywords
Τυχαία Θέματα