Συνεχίζονται οι απώλειες ποσοστών του κόμματος της Μέρκελ

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ποσοστών του κόμματος της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ σχετικά με την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δεν φαίνεται να βοηθούν δημοσκοπικά την παράταξη της.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, την οποία και

δημοσιεύει η εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τα όσα προκύπτουν από τα δημοσκοπικά ευρήματα, η πορεία των Χριστιανοδημοκρατών εξακολουθεί να είναι καθοδική, μετά και την ανακοίνωση των σχεδίων της Μέρκελ, που δεν φαίνεται να έχουν προωθητική επίδραση στις προτιμήσεις των πολιτών.

Ειδικότερα, οι Χριστιανοδημοκράτες λαμβάνουν –σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή- το 24,5% (-0.5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα) και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί για το κόμμα από τον Μάρτιο του 2012.

Παράλληλα και οι Σοσιαλδημοκράτες καταγράφουν μικρές απώλειες, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 13,5% (-0,5% και αυτοί), γεγονός που του φέρνει στην τέταρτη θέση των κομμάτων.

Οι Πράσινοι με 19% καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και ακολουθεί το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία», με 16,5%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοσκοπικής εταιρείας Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ «οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να έχουν καθοδική πορεία, καθώς πάσχουν από έλλειμμα πειθούς».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα