Συνεχίζεται στη Λάρνακα η εκστρατεία για καταπολέμηση τρωκτικών

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Λάρνακας άρχισε και συνεχίζει την εκστρατεία για καταπολέμηση τρωκτικών.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «συνεργείο του Δήμου Λάρνακας κατάλληλα καταρτισμένο και εξοπλισμένο, προβαίνει καθημερινά στην τοποθέτηση και έλεγχο δολωματικών σταθμών εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας καθώς και περιμετρικά των ορίων του Δήμου.  Πέραν των ελέγχων ρουτίνας, το συνεργείο προβαίνει 2 με 3 φορές το χρόνο σε στοχευμένες  εκστρατείες καταπολέμησης των τρωκτικών σε συγκεκριμένες περιοχές, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας».

Προστίθεται

ότι «στη Λάρνακα υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 2200 δολωματικοί σταθμοί για καταπολέμηση των τρωκτικών».

Ο Δήμος καλεί τους δημότες του «όπως συμβάλουν στην προσπάθεια του για να διατηρήσει την Λάρνακα καθαρή και απαλλαγμένη από τρωκτικά,  προβαίνοντας στον καθαρισμό της αυλής / οικοπέδoυ /ακατοίκητης - εγκαταλειμμένης ιδιοκτησίας τους και τοποθετώντας  τα σκύβαλα τους σε καλά κλειστά σκυβαλοδοχεία».

Η Λάρνακα «εφαρμόζοντας τη Νομοθεσία, ενημερώνει γραπτώς τους εμπλεκομένους δημότες για τις ευθύνες τους, ενώ προβαίνει στον καθαρισμό δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, μεταξύ των οποίων οικίες, οικόπεδα, δρόμοι, πάρκα και παραλίες. Ταυτόχρονα λαμβάνει δικαστικά μέτρα και επιβάλλει εξώδικα πρόστιμα εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από τις αρχές  του 2020 μέχρι και σήμερα, συνεργεία του Δήμου Λάρνακας έχουν προβεί σε 33 καθαρισμούς ακατοίκητων υποστατικών και χώρων και θα συνεχίσουν την εκστρατεία μέχρι το τέλος της περιόδου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα