«Συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια στο Κατάρ»

Κάτω από τον τίτλο «Συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια στο Κατάρ», η Avrupa (03.12.20) γράφει ότι επιβεβαιώθηκαν παλαιότερα δημοσιεύματά της σε σχέση με ενοικίαση γης 20 στρεμμάτων στην κατεχόμενη Κερύνεια στο «Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης Τουρκοκυπρίων Κατάρ». Η γη αξίας 3,5 εκατομμυρίων στερλινών ενοικιάστηκε για περίοδο δέκα χρόνων εκ μέρους του λεγόμενου κρατικού γραφείου ακινήτων και υλικών. 

 

Όπως σημειώνει η επισκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η σχετική πρόταση δεν εγκρίθηκε από το «υπουργικό

συμβούλιο», αφού αντιτάχθηκαν σε αυτήν ο Κουτρέτ Όζερσαϊ και η Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις και ο Φαϊζ Σουτζούογλου, όμως κατόπιν τούτου το θέμα τέθηκε ξανά ενώπιον του «σώματος» κάτω από άλλο «κεφάλαιο» και ενεργοποιήθηκε το εν λόγω γραφείο το οποίο ενοικίασε την γη για δέκα χρόνια. Διερωτώμενη κατά πόσον υπήρξε χρηματισμός της τάξης των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ σε αυτή την υπόθεση, η εφημερίδα σημειώνει και τα εξής:

 

«Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι πίσω από την πρόταση βρίσκονται οι Ολγκούν Αμτζάογλου και Χασάν Τάτσοϊ. Ο ιδρυτής του κέντρου συνεργασίας με το Κατάρ είναι ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ισλαμικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, Ερμάν Τσιτίμ. Αναφέρεται ότι ο Ερμάν Τσιτίμ, ο οποίος είναι γιος απόστρατου στρατηγού, παρουσίασε τον εαυτό του ως αξιωματούχο της ΜΙΤ, δημιούργησε στενές σχέσεις με υπουργούς και αποκόμισε κέρδος. Σε σχέση με την εν λόγω γη υπάρχουν και φήμες περί χρηματισμού. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο χρηματισμός είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ».  

 

Διαβάστε επίσης: Avrupa: Έδωσαν γη στην Κερύνεια σε επενδυτές από το Κατάρ

 

Keywords
Τυχαία Θέματα