Συνάντηση ΥΠΕΣ - Ελτζίλ για παιδιά μικτών γάμων στα κατεχόμενα

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, θα έχει σήμερα το πρωί ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, αναφορικά με το θέμα των παιδιών από μικτούς γάμους, κυρίως Τ/κ με Τούρκους υπηκόους στα κατεχόμενα, που δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα και το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από τα κατεχόμενα πριν από ένα μήνα, μέσα σε πέντε μήνες οι αιτήσεις προς τις δύο συντεχνίες

των Τ/κ εκπαιδευτικών KTOS και KTOEOS από παιδιά μικτών γάμων, κυρίως Τ/κ με Τούρκους υπηκόους στα κατεχόμενα που δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα και το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχαν φθάσει στις 5.233.

Σημειώνεται πως στις 15 Φεβρουαρίου οι δυο συντεχνίες είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση καλώντας τους ενδιαφερόμενους για αυτό το θέμα να αποταθούν κοντά τους, ξεκινώντας εκστρατεία που μπορεί να οδηγήσει και σε νομικά μέτρα.

Ο Ελτζίλ έχει δηλώσει πως η νομική οδός είναι η τελευταία επιλογή τους αλλά πρώτα θα ολοκληρώσουν την διαδικασία των αιτήσεων και θα συζητήσουν με τον ΥΠΕΣ το όλο θέμα.

Μιλώντας για τη διαδικασία, ο Ελτζίλ έχει πει ότι μπορεί να χρειαστούν ένα με δυο χρόνια στα δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και εάν το αποτέλεσμα εκεί είναι αρνητικό, θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ. Εκεί, πρόσθεσε, θα περάσουν 2-3 χρόνια μέχρι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα