Νέο αγκάθι στον διάλογο για Παιδεία-Στον αέρα οι τελικές προτάσεις

Αναστάτωση προκάλεσαν οι διορισμοί με συμβάσεις που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στον διάλογο Υπουργείου- Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Ημέρα κρίσης για την Παιδεία- Αναμένονται οι τελικές προτάσεις

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Sigmalive ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε

ότι με τη δημοσιοποίηση της λίστας των διορισμών εκπαιδευτικών με συμβάσεις, πολλοί εκπαιδευτικοί, γύρω στους 150, έμειναν αδιόριστοι. Αυτό το δεδομένο, συνεχίζει, επιβεβαιώνει τους φόβους τους, ενώ, τονίζει ότι ο Υπουργός κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είχε αναφέρει ότι δεν θα έμενε κανένας αδιόριστος.

Μάλιστα κάνει λόγο για το «χειρότερο σενάριο» που θα μπορούσε να γίνει, ενώ η σημερινή τους συζήτηση θα αρχίσει από διαφορετική βάση για να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Φίλιος Φυλακτού, βρίσκονται στον αέρα οι τελικές προτάσεις της ΠΟΕΔ που αναμενόταν να ληφθούν σήμερα στο Συμβούλιο της. Αγκάθι στη συζήτηση παραμένουν πάντως οι αποσπάσεις.

Να σημειώσουμε ότι μετά τα Συμβούλιο των ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ αναμένεται κοινή συνάντηση των τριών Γραμματειών για συντονισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα