Συνάντηση Τ/κ συνδικάτων με τους Κώστα Μαυρίδη και Δημήτρη Παπαδάκη

Τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για διευκόλυνση, μεταξύ άλλων, της ένταξης των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ, συζήτησαν με τους ευρωβουλευτές Κώστα Μαυρίδη και Δημήτρη Παπαδάκη εκπρόσωποι των συντεχνιών KTOS, KTOEOS και DAU-SEN, σε συνάντηση στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της KTOS, κατά τη συνάντηση, τα συνδικάτα εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ενώ δήλωσαν ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί η ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ.

Αναφερόμενοι στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2021/2250(INI)) της 7ης Ιουνίου

2022, τα συνδικάτα δήλωσαν ότι η θέση της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι η ΕΕ και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη διευκόλυνση της ένταξης των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επανεξετάσει τον «Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή», τον «Κανονισμό για τη Χρηματοοικονομική Βοήθεια» και τον «Κανονισμό Απευθείας Εμπορίου» και τονίστηκε ότι το εκπαιδευτικό όραμα της τουρκοκυπριακής κοινωνίας θα πρέπει να διευρυνθεί με την προετοιμασία κανονισμού για εκπαίδευση και πολιτισμό ώστε τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα Erasmus+ και τα πανεπιστήμια στη διαδικασία της Μπολόνια.

Στη συνάντηση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες να γίνει η τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ και αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα των μικτών γάμων και την αδυναμία των παιδιών που γεννήθηκαν από αυτούς τους γάμους να λάβουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρ. Σούπερμαν στη Σύνοδο της Επιτροπής για Πρόληψη Εγκλήματος του UNODC

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Τκ, Κώστα Μαυρίδη, Δημήτρη Παπαδάκη,synantisi tk, kosta mavridi, dimitri papadaki