Συνάντηση ΕΒΕ Λευκωσίας με Ισραηλινό πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Shmuel Revel, είχε χθες κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνεδρίας ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει πως ο Πρόεδρος Στέλιος Αναστασιάδης τόνισε πως η συνάντηση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου

σε διάφορους τομείς, αλλά και εισηγήσεων για περαιτέρω συνεργασία Λευκωσίας-Τελ Αβίβ κυρίως σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο κ. Revel τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε άριστο σημείο λόγω της καλής διαπροσωπικής σχέσης των ηγετών τους, της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η ενέργεια και ο τουρισμός, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ Κυπρίων και Ισραηλιτών επιχειρηματιών.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, κυρίως στους τομείς της καινοτομίας και των start up, καθώς, από τη μια, το Ισραήλ έχει την πείρα και την τεχνογνωσία χρόνων, όντας πρωτοπόρο σε αυτά τα θέματα, και από την άλλη η Κύπρος έχει το δυναμικό με πολύ καλά πανεπιστήμια και εξαιρετικούς επιστήμονες.

Υπογράμμισε, ακόμα, πως οι δύο χώρες πρέπει να εκμεταλλευτούν τη γεωγραφική εγγύτητα και να συνεργαστούν σε όλους αυτούς τους τομείς που θα ωφελήσουν τους νέους.

Εξάλλου, ακολούθησε συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της Λευκωσίας, αλλά και εισηγήσεις για ενδυνάμωση της συνεργασίας Λευκωσίας-Τελ Αβίβ, όπως είναι η λειτουργία γραφείου του ΕΒΕ Λευκωσίας στο Ισραήλ και αντίστοιχου γραφείου στη Λευκωσία για συστηματικότερη προώθηση της επιχειρηματικής και επιστημονικής συνεργασίας των δυο μερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα