Συνάντηση ΕΔΕΚ - νέας ηγεσίας ΠΙΣ για το ΓεΣΥ

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ και η αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας γενικότερα ήταν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ με τη νέα ηγεσία του ΠΙΣ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος διαβεβαίωσε το νέο ΔΣ του ΠΙΣ ότι το Κίνημα θα βρίσκεται πάντοτε

στο πλευρό του, με κύριο στόχο την αναβαθμισμένη ποιοτικά παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο λαό μας.

“Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης, το ΓεΣΥ και η σωστή προσφορά περίθαλψης στους συμπολίτες μας, αποτελεί πρώτιστο στόχο του Κινήματος, αποτελεί ουσιαστικά την κορυφή της κοινωνικής μας πολιτικής”, δήλωσε.

Διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα εργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατό γρηγορότερη και σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ και τη δυνατότητα αυτό το σύστημα να παρέχει σε όλους τους συμπατριώτες μας, και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, υψηλού επιπέδου ποιοτική ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που θέλει ο Σύλλογος να έχει με τα πολιτικά κόμματα για συζήτηση βασικών πτυχών του ΓεΣΥ και των μεταρρυθμίσεων στο τομέα της υγείας.

Ανέφερε ότι η συνάντηση με την ΕΔΕΚ ήταν εποικοδομητική και σε αυτήν διαπιστώθηκε συναντίληψη στις βασικές πτυχές του σχεδίου Υγείας.

“Αυτό θα αποτελέσει για τον ΠΙΣ βιώσιμο στοιχείο έτσι ώστε να συμβάλει για να διασφαλίσει την άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους συμπολίτες μας χωρίς διάκριση, με ελεύθερη διακίνηση στους γιατρούς και στα νοσηλευτήρια και για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου”, δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ο ΠΙΣ θα έχει και άλλες συναντήσεις γιατί απαιτείται συνέχεια και συνέπεια ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σωστό και ποθητό αποτέλεσμα δηλαδή την υλοποίηση του ΓεΣΥ με σωστό σκοπό και προδιαγραφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα