Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο (vid+pics)

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας που πυροβολήθηκε σε ένα περιστατικό που συνδέεται με την τρομοκρατία στο νότιο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας είναι νεκρός.

Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να φορούσε κάτι που μοιάζει με ζώνη εκρηκτικών. Σε μία από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σορό του στο πεζοδρόμιο διακρίνονται ασημένια δοχεία γύρω από το κορμί του.

Στην ίδια φωτογραφία διακρίνεται δίπλα του και το μεγάλο μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, η κατάσταση των οποίων παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία κήρυξε

άμεσα το περιστατικό «σχετιζόμενο με τρομοκρατία».

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 2 το απόγευμα τοπική ώρα, με τον κεντρικό δρόμο και τα καταστήματα της περιοχής να είναι γεμάτα κόσμο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία γύρω στις 2.00 μ.μ. σήμερα στην οδό Στρέταμ (νότιο Λονδίνο) είναι νεκρός», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Twitter.

Πολλά βίντεο της σκηνής αναρτήθηκαν στο Twitter αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν από το πρακτορείο Ρόιτερ. Σε ένα από αυτά, φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος σε έναν εμπορικό δρόμο και τουλάχιστον δύο ένοπλοι αστυνομικοί προτάσσουν τα όπλα τους πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με τα μπλε φώτα του αναμμένα.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ελικόπτερα να υπερίπτανται του σημείου και αστυνομικά αυτοκίνητα στους παρακείμενους δρόμους.

Η επίθεση σημειώνεται μόλις τρεις μήνες μετά από αντίστοιχο τρομοκρατικό χτύπημα στο London Bridge, κατά την οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους υποκύπτοντας σε τραύματα από μαχαίρι.

3 people stabbed, they're on the floor, not sure if dead or alive, and the responsible had a knife. Fires were shot from the police.#streatham #news pic.twitter.com/sx7HxSDDMc

Gabriel Vigo (@gabzvigo) February 2, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα