Σύμβουλος στην Pimco αναλαμβάνει ο Μπεν Μπερνάνκι

Ο πρώην Διοικητής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι θα αρχίσει να εργάζεται για τον επενδυτικό γίγαντα Pimco ως ανώτερος σύμβουλος, ανακοίνωσε η εταιρεία, την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εταιρεία

αναφέρει ότι ο 61χρονος οικονομολόγος ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ μεταξύ 2006 και 2014 θα «συμβάλει με την οικονομική του εμπειρογνωμοσύνη και τις ιδέες του στην επενδυτική διαδικασία της εταιρείας και θα ασχολείται κατά καιρούς με τους πελάτες της Pimco».

Ο κ. Μπερνάνκι πρόσθεσε τη νέα του θέση σε ένα κατάλογο κερδοφόρων θέσεων που έχει πάρει μετά την αποχώρησή του από την Κεντρική Τράπεζα συμπεριλαμβανομένων μιας ακαδημαϊκής θέσης στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institutions, όπου έχει αρχίσει ένα μπλογκ για την οικονομική και νομισματική πολιτική και ενός ρόλου συμβούλου στο Επενδυτικό Ταμείο Citadel.

Η άνευ προηγουμένου εμπειρία του Μπερνάνκι «στο τιμόνι της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης θα προσφέρει στους επαγγελματίες επενδύσεων της Pimco εξαιρετικές ιδέες καθώς βοηθάμε τους πελάτες μας εν μέσω μιας αβέβαιης και γεμάτη προκλήσεις περίοδο για τις παγκόσμιες αγορές τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pimco Ντάγκλας Χοτζ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα