Συμμαχία: Κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους ρατσισμό

Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας έχει σκοπό να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες, που στοχεύουν στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών. Επελέγη η 17η Μαΐου ως ημέρα για να τιμάται, επειδή αυτή την ημέρα το 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών. 

Αυτούσια η δήλωση: 

Η Συμμαχία Πολιτών τονίζει ότι τάσσεται κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους ρατσισμό.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια δίκαιη κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, χωρίς τις οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων τους δεν έχει καμία θέση στις σύγχρονες κοινωνίες.  Αποτελούν  μέγιστη ντροπή για την ανθρωπότητα όλα τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν  χώρα μέχρι και σήμερα, με πρόσχημα της σεξουαλικές προτιμήσεις των θυμάτων.

Η ομοφοβία δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί με λόγια αλλά με ουσιαστικές πράξεις. Απαιτείται η ανάλογη διαπαιδαγώγηση από μικρή ηλικία, ούτως ώστε ο καθένας μας να σέβεται την όποια διαφορετικότητα πιθανόν να έχει κάποιος συνάνθρωπός μας. Τόσο η κοινωνία όσο και η Πολιτεία πρέπει ν’ απομονώσουν κάθε ρατσιστική φωνή.

Λέμε όχι στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία! Λέμε ναι στο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα!

Keywords
Τυχαία Θέματα