Συμφωνία κοινών δράσεων υπέγραψαν Δ. Λεμεσού και Μασσαλίας

Την ενίσχυση της συνεργασίας τους μέσα από κοινές δράσεις, περιλαμβάνει συμφωνία που υπέγραψε πριν λίγες μέρες στον διδυμοποιημένο με τον Δήμο Λεμεσού, Δήμο της Μασσαλίας, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λεμεσού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μασσαλίας Jean-Claude Gaudin, με τον οποίο συζήτησε θέματα συνεργασίας των δύο πόλεων, αλλά και θέματα της ευρύτερης ευρωμεσογειακής συνεργασίας και των κοινών πρωτοβουλιών των δύο Δήμων στον τομέα αυτό.

Οι δύο Δήμαρχοι

υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και κοινών δράσεων για τη διετία 2018-2020, η οποία καλύπτει πολεοδομικά θέματα και θέματα αστικής ανάπτυξης, με επικέντρωση στην ανταλλαγή εμπειριών σε σχέση με δύο αντίστοιχα αναπτυξιακά προγράμματα, της Ακταίας Οδού και του Euroméditerranée.

Επίσης, η συμφωνία καλύπτει οικονομικά και εμπορικά θέματα, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των κρουαζιέρων μεταξύ των δύο λιμανιών, εκπαιδευτικά θέματα και στήριξη της συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας, θέματα νεολαίας και ανταλλαγές νέων για εργασία στους δύο δήμους αντίστοιχα και προώθηση κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεών του με αξιωματούχους και παράγοντες της πόλης, ο Δήμαρχος Λεμεσού συναντήθηκε και με την Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Μασσαλίας, αντιπροσωπεία του οποίου θα επισκεφθεί την Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβριο, για υπογραφή συμφωνίας με τον αντίστοιχο Δικηγορικό Σύλλογο Λεμεσού.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων στο Λιμάνι της Μασσαλίας, σε κέντρα καινοτομίας και νέων επιχειρήσεων και σε πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Μασσαλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα