Συλλυπητήρια Κυβέρνησης στην Πρεσβεία του Ιράν για τον θάνατο Προέδρου - ΥΠΕΞ

Τα συλλυπητήρια της Κυβέρνησης για τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, εξέφρασε την Τετάρτη ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία.

Στο μήνυμά του, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια

του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για τον θάνατο του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, καθώς και των άλλων επιβατών του ελικοπτέρου που συνετρίβη την Κυριακή. «Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του Υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όπως και των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος, στο ατύχημα με το ελικόπτερο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στους επηρεαζόμενους Ιρανούς πολίτες», έγραψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: Εμπραχίμ Ραϊσί: Εκατομμύρια άνθρωποι στη νεκρική πομπή του στην Τεχεράνη

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψε η Πολιτική Διευθύντρια, Σαλίνα Σιάμπου. «Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του Υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και σε όλους τους επηρεαζόμενους Ιρανούς πολίτες», έγραψε στο μήνυμά της η κ. Σιάμπου.

Ο κ. Παπαδόπουλος και η κ. Σιάμπου μετά την υπογραφή του βιβλίου, είχαν σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη του Ιράν στη Λευκωσία, Αλί Ρεζά Σαλαριάν, κατά την οποία εξέφρασαν και προφορικά τα συλλυπητήριά τους.

Νωρίτερα, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν οι Πρέσβεις της Κίνας, της Βουλγαρίας, της Ιαπωνίας, του Κουβέιτ, του Λιβάνου, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Συρίας, της Ρωσίας, της Ιορδανίας, του Ομάν, της Ρουμανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κούβας, της Ελβετίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αυστρίας, της Σερβίας, της Λιβύης, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Σλοβακίας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλυπητήρια Κυβέρνησης, Πρεσβεία, Ιράν, Προέδρου #45 ΥΠΕΞ,syllypitiria kyvernisis, presveia, iran, proedrou #45 ypex