Καυγάς «κρασιού» μεταξύ Ιμαμόγλου και Ερντογάν

Το πρόσφατο ταξίδι του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στη Ρώμη για την υπογραφή του πρωτοκόλλου των "Ευρωπαϊκών Αγώνων 2027" προκάλεσε νέα «κρίση σχέσης» μεταξύ δημάρχου Κωνσταντινούπολης και Τούρκου προέδρου.

Η επίσκεψη με δεκάδες δημοσιογράφους προκάλεσε την κριτική του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τον Ιμάμογλου για... αμαρτωλή αποστολή.

«Ενώ το έθνος έχει τόσα πολλά προβλήματα, προσδοκίες και απαιτήσεις, το καθήκον των δήμων θα πρέπει να είναι να προσπαθούν

να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά από τη μάστιγα του αλκοόλ, να μην κάνουν πράγματα που ενθαρρύνουν την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, να μην προσλαμβάνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για να μεταφέρουν δημοσιογράφους σε φεστιβάλ κρασιού. Δεν θεωρούμε τίποτα από αυτά ως αθώα βήματα».

Ο Ιμάμογλου, απαντώντας σκωπτικά, υπενθύμισε ότι ο σκοπός του ταξιδιού ήταν η υπογραφή του πρωτοκόλλου των Αγώνων και εξέφρασε την απορία του για το πώς ο πρόεδρος συνδέει το κρασί με την Ιταλία. Ο δήμαρχος συνέστησε μάλιστα στον Ερντογάν να επικεντρωθεί στην οικονομία της χώρας.

"Πρώτα απ' όλα, επιτρέψτε μου να ενημερώσω τον κ. πρόεδρο εδώ, πήγαμε εκεί για να υπογράψουμε το πρωτόκολλο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027. Δεν καταλαβαίνω πώς ο κ. πρόεδρος το συνέδεσε αυτό με το κρασί. Αλλά υποθέτω ότι όποιος τον ενημέρωσε, μάλλον σκέφτεται το κρασί, όταν πρόκειται για την Ιταλία και τη Ρώμη, ή μπορούμε να πούμε ότι είχε μεθύσει", συμβουλεύοντας τον Τούρκο πρόεδρο «καλύτερα να ασχοληθεί με την οικονομία της χώρας».

Διαβάστε ακόμη: Νέο διάταγμα στην Τουρκία:Ποιος αποφασίζει για επιστράτευση και κήρυξη πολέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καυγάς, Ιμαμόγλου, Ερντογάν,kavgas, imamoglou, erntogan