Συλλούρης: Να μη λυγίσουμε μπροστά στις όποιες δυσκολίες

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε σήμερα ότι στην Κύπρο, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, “υπάρχει η ιδιομορφία ότι είμαστε μια χώρα που τα μισά της εδάφη είναι υπό την κατοχή της Τουρκίας, για αυτό θα πρέπει να φανούμε δυνατοί και να μη λυγίσουμε μπροστά στις όποιες δυσκολίες”.

Κηρύττοντας τη λήξη των εργασιών της Ειδικής Συνόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής, ο κ. Συλλούρης είπε πως “με ενότητα, αυτοπεποίθηση

και σθένος πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερβούμε τις δυσμενείς αυτές συγκυρίες, αναμένουμε όμως και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να σεβαστούν τη θεμελιώδη ευρωπαϊκή αρχή της αλληλεγγύης και όλες τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και να σταθούν δίπλα μας”.

Αναφερόμενος προς τους απερχόμενους παιδοβουλευτές, είπε ότι “μέσα από την εμπλοκή σας στις διεργασίες της Παιδοβουλής, αποκομίσατε χρήσιμες εμπειρίες από την ανάμειξή σας στα κοινά και γίνατε κοινωνοί των διαδικασιών της δημόσιας συζήτησης, του διαλόγου, του σεβασμού της αντίθετης άποψης και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, “κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εκπροσωπήσατε επάξια τον μαθητικό και νεανικό κόσμο, συμμετέχοντας στα κοινά με τον δικό σας τρόπο, αφού άλλωστε αυτό είναι ένα πάγιο αίτημά σας, δηλαδή να έχετε ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που συντελούνται στον τόπο και ιδιαίτερα στα θέματα που σας αφορούν”.

Για την τελευταία σύνοδο της Παιδοβουλής, του περασμένου Νοέμβρη, με τίτλο «Πόσο οι εισηγήσεις των παιδιών ακούγονται και/ή εισακούγονται από το Κράτος - Ευθύνη του Κράτους να λογοδοτεί και προς τα παιδιά», ο κ. Συλλούρης είπε ότι “πραγματικά όλοι οι θεσμοί έχουμε ευθύνη να ακούμε και να λογοδοτούμε προς τα παιδιά μας, αν θέλουμε να προχωρήσει η κοινωνία μας μπροστά και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίζει τις εκάστοτε προκλήσεις”.

Απευθυνόμενος προς τους νέους Παιδοβουλευτές, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “σίγουρα ο θεσμός αυτός θα σας βοηθήσει να συμμετέχετε στις δημοκρατικές διαδικασίες, θα αναπτύξετε την κριτική σας σκέψη και τη συμμετοχή σας στα κοινά και θα αποκτήσετε έναν ουσιαστικό ρόλο μέσα στην κοινωνία”.

Για το θεσμό της Παιδοβουλής, ο οποίος λειτουργεί με επιτυχία εδώ και δεκαπέντε χρόνια, είπε ότι μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων και τον προβληματισμό κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Παιδοβουλής, “εξάγονται σημαντικά μηνύματα προς την πολιτεία και την κοινωνία, γιατί οι απόψεις των παιδιών είναι πάντοτε πολύ σημαντικές και πρέπει να ακούγονται”.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την ευημερία και την πρόοδο στον τόπο μας”, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ανέφερε ότι “οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και Παιδείας και Πολιτισμού έχουν εγγράψει θέμα με τίτλο `Η υποχρέωση της πολιτείας να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και να στηρίζει την Κυπριακή Παιδοβουλή`”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “στα πλαίσια της εξέτασης του θέματος αυτού, θα έχετε σίγουρα και λόγο και ρόλο για να εκθέσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν από κοινού λύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλούρης,syllouris