Συλλούρης: Η Βουλή στηρίζει τις δράσεις της ασφαλιστικής κοινότητα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, δια του θεσμικού της ρόλου, «είναι πρόθυμη να στηρίξει τις δράσεις της ασφαλιστικής κοινότητας, μέσω νομοθεσιών ή και άλλων μέτρων, με στόχο τη βελτίωση και ανέλιξη του ασφαλιστικού τομέα στον τόπο μας», διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του στο Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018, που διοργανώνεται από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου,

ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι «ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί σημαντική παράμετρο μιας σύγχρονης και εύρωστης οικονομίας και, ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαίο να επικαιροποιεί συνεχώς τα δεδομένα του, να εναρμονίζεται με τις αλλαγές και εξελίξεις που σημειώνονται καθημερινά, αλλά και να γνωρίζει τις πιθανές προκλήσεις και κινδύνους που αναφύονται στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς του 21ου αιώνα».



Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε την ανάγκη να προωθούνται οι αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές, να αξιοποιούνται νέες προοπτικές, να γίνεται εναρμόνιση, και να προωθείται η επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών του κλάδου.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κυπριακή οικονομία έχει να αποκομίσει πολλά και σημαντικά οφέλη από ένα υψηλής ποιότητας ασφαλιστικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε στέρεες δομές και βάσεις, στελεχωμένο από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό».

«Έχουμε τα εφόδια και τις δυνατότητες να καθιερώσουμε Επαγγελματικά Ασφαλιστικά Πρότυπα, ισάξια των αντίστοιχων διεθνών, γι’ αυτό και θα πρέπει να επενδύσουμε και να εργαστούμε πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα