O «Mr. Jumbo» αποκάλυψε πότε βγαίνει στη σύνταξη - Τι είπε για Παπαευαγγέλου

Ο ισχυρός επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης μίλησε για πρώτη φορά για το πότε θα βγει στη σύνταξη, για τον πρώην συνεργάτη του αλλά και για τον Παπαευαγγέλου.

Η Γενική Συνέλευση του Jumbo που έγινε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων του κ.Παπαευαγγέλου ήταν η καλύτερη ευκαιρία να πάρει θέση ο κ.Βακάκης.

Επισήμανε, δε, πως «έμεινε με το στόμα ανοιχτό» για τις αποκαλύψεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Όντας στο εξωτερικό έμαθα για κάποιες επιπλοκές που είχαν δημιουργηθεί

από ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και θεώρησα επιβεβλημένο να ζητήσω την παραίτηση για λόγους ηθικής τάξης. Έντεκα και δέκα ενημερώθηκα για αυτό και έντεκα και μισή είχα ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου.

Πιστέψτε με ότι για έναν συνεργάτη 30 ετών, ήταν μία δύσκολη απόφαση. Μπορεί να είναι και άδικη όμως ήταν επιβεβλημένη καθώς πάνω από τα πρόσωπα είναι η εταιρεία. Δεν μπορεί να λειτουργεί σήμερα μια εταιρεία σε ένα μολυσμένο περιβάλλον που υπάρχει γενικώς με σκιές.

Εύχομαι το καλύτερο για τον ίδιο, να είναι μία παρεξήγηση όμως φοβάμαι ότι δεν είναι έτσι καθώς δεν μπορεί όλος αυτός ο έλεγχος και οι κινήσεις να γίνονται για το τίποτα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βακάκης ζήτησε από το σώμα των μετόχων να εγκρίνουν την αμοιβή του κ.Παπαευαγγέλλου (304 χιλ. ευρώ) για τη χρήση 2017-2018, εκτιμώντας πως ανεξαρτήτως των όσων του καταμαρτυρούνται, παρείχε εργασία στην Jumbo.

Σε ότι αφορά το εάν επηρεάζει η συγκεκριμένη εξέλιξη την Jumbo o πρόεδρος της εταιρείας τόνισε ότι “καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Ο κ. Παπαευαγγέλου αποτελεί παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναέρθει στην εταιρεία. Έμμεσα μπορεί να είχαμε κάποιες επιπτώσεις (σ.σ. υπήρξε μια μικρή πίεση στην τιμή της μετοχής της Jumbo μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου, ενώ και η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε και έλαβε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας) όμως άμεσα και μακροπρόθεσμα η εταιρεία δεν επηρεάζεται».

Αφού χαρακτήρισε σοκ αυτό που συνέβη τόνισε ότι θα χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Παπαευαγγέλου, ο οποίος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος να οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη εικοσαετία. Όσο για τον εαυτό του, ο 65χρόνος κ. Βακάκης προανήγγειλε ότι το έργο του τελειώνει στην Jumbo σε 10 χρόνια παραδίδοντας στην επόμενη γενιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα