Συγκρατημένη αισιοδοξία Κομισιόν για ΟΕΔΑ Κόσιης

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξει υπόθεση για το θέμα της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στην Κόσιη, εξέφρασε ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους.

Οι Αρχές διεκδικούν από τη διαχειρίστρια εταιρεία της Μονάδας ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ για υπερχρεώσεις των κατοίκων των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, οι οποίοι πλήρωναν τέλη για τη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες του ΚΥΠΕ

ότι έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που έθετε για το θέμα η Επιτροπή, ο κ. Θεοφάνους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβλήθηκαν εντός Δεκεμβρίου του 2016 και έχουμε απαντήσει γραπτώς εντός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Πρόσθεσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συντονισμός μεταξύ του γραφείου του Εφόρου, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του Γενικού Λογιστηρίου και της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνους, το περιεχόμενο του εγγράφου είναι αρκετά πειστικό, ούτως ώστε να πεισθεί η Επιτροπή να ανοίξει υπόθεση.

“Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ανταποκριθεί θετικά και θα ανοίξει την υπόθεση”, είπε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα