«Συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές για πρόταση μομφής κατά Μέι»

Οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν.

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα BrexitCentral, που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη, διεμύνυσε το βορειοϊρλανδικό κόμμα, κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η Telegraph.

Κατά το δημοσίευμα της δεξιάς βρετανικής

εφημερίδας, το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος (θα) είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

Η Τέλεγκραφ επικαλείται πηγές στο περιβάλλον της επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης (15/11) υπό το βάρος των παραιτήσεων των υπουργών της αλλά και τις προτάσεις μομφής από τους βουλευτές του κόμματος της με αφορμή την υπογραφή προσχέδιου συμφωνίας για το Brexit.

Εκ των πραγμάτων η ΕΕ ήταν ο ισχυρός παίχτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πράγματι βγήκε κερδισμένη.Η Μέι κατάφερε να εξασφαλίσει στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά την έξοδο.

Με την επίτευξη της κατ' αρχήν συμφωνίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε για το Brexit επηρεάζεται και η Κύπρος ένεκα των Βρετανικών Βάσεων που υπάρχουν στο νησί.

Διαβάστε επίσης σχετικά:

«Το βρετανικό κοινοβούλιο θα καταψηφίσει τη συμφωνία της Μέι»

Μέι: «Οχι, δεν είμαι ο σύγχρονος Τσάμπερλεν...»

Βρετανία: Ανακάμπτει η στερλίνα καθώς η Μέι εμμένει στη συμφωνία

Βρετανία: Δεν παραιτείται ο υπουργός Περιβάλλοντος παρά τις φήμες

Keywords
Τυχαία Θέματα