Στη Διάσκεψη COSAC στη Βιέννη αντιπροσωπεία της Βουλής

Στην 60η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC) θα συμμετάσχει αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.



Η αντιπροσωπία αποτελείται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Τορναρίτη και τους Βουλευτές Γιώργο Γεωργίου, Άγγελο Βότση και Ηλία Μυριάνθους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη,

από 18 ως 20 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης περιλαμβάνει συζήτηση για τα επιτεύγματα της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, την τρέχουσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, την Κλιματική Πολιτική και την Ενεργειακή Ένωση, καθώς και τη δημιουργία μια διαφανούς ΕΕ, εγγύτερα στους πολίτες ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕE.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα