Συγκέντρωση Οικολόγων κατά Τραμπ για συμφωνία Παρισιού

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αντιδρά και εμπράκτως στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, στην οποία περιλαμβάνεται σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:00, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος,

η απόφαση του Προέδρου Τραμπ, για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αποτελεί πραγματικό πισωγύρισμα, από τη στρατηγική μείωσης της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

H διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, με την νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, στην οποία περιλαμβάνεται σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη «αρκετά κάτω» από 2 °C και στην αποσύνδεση των εθνικών οικονομιών από τα ορυκτά καύσιμα.

"Η απόφαση αυτή, ιδίως υπό την πρόφαση ότι οι πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, στρέφονται ενάντια στην οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, εκτός από επιπόλαιη είναι και επικίνδυνη" προστίθεται.

"Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Κύπρου, αλλά και ως συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για ανατροπή της απόφασης αυτής, οι συνέπειες της οποίας υπερβαίνουν τη θητεία μιας αμερικάνικης κυβέρνησης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε αυτή η εξέλιξη να μη γίνει προπομπός ανάλογων αποφάσεων σε ευρωπαϊκές χώρες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα