Συγκάλεσε διυπουργική σύσκεψη ο Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών με κύριο θέμα το μεταναστευτικό.

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα προεδρεύσει Διϋπουργικής Σύσκεψης στην παρουσία αρμόδιων Υπουργών και Υφυπουργών, εκπροσώπων της Αστυνομίας Κύπρου και άλλων υπηρεσιακών.

Συγκεκριμένα κλήθηκαν να παραστούν Υπουργός Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εργασίας, Υφυπουργός Πρόνοιας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, διευθυντές αρμόδιων τμημάτων και άλλοι υπηρεσιακοί.

Διαβάστε ακόμη: Έκλεισαν

οι πύλες του Πρώτου Κέντρου Υποδοχής «Πουρνάρα»

Στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι ο  καθορισμός επιπρόσθετων πολιτικών και συλλογικών μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση του φαινομένου.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, η σύσκεψη θα δώσει πολιτικές κατευθύνσεις για τα μέτρα, ενώ θα συστήσει και διατμηματική ομάδα υπό την προεδρία του υπουργείου εσωτερικών η οποία θα συσκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων για πρόσθετα  μέτρα  που θα συμβάλουν στην αποτροπή και πρόληψη των ροών και τη διαχείριση των υφιστάμενων αριθμών αλλά και αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης.

Η σύσκεψη θα δράσει και προληπτικά προκειμένου το κράτος να είναι σε ετοιμότητα σε μια άλλη ενδεχόμενη κρίση, ενώ παράλληλα θα δει την εφαρμογή μέτρων που θα μπορέσουν να καταστήσουν την Κύπρο λιγότερο ελκυστικό προορισμό  για την παράτυπη μετανάστευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα και οι αριθμοί καταδεικνύουν πως οι αφίξεις / εισροές των μεταναστών μειώνονται και οι επαναπατρισμοί/ επιστροφές των μεταναστών στις χώρες καταγωγής αυξάνονται κατά τους μήνες της διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει εφησυχασμός, και θα συσταθεί ομάδα διατμηματική που θα ναι πιο ευέλικτη να εισηγείται και να αξιολογεί την κατάσταση ανα πάσα στιγμή. Θα δοθεί η πολιτική κατεύθυνση και η δια τμηματική θα συνεδριάζει σε τακτα χρονικά διαστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιωάννου την προηγούμενη βδομάδα φιλοξενήθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι. Είχε προαναγγείλει συσκέψεις με αρμόδια υπουργεία καθώς όπως είπε χρειάζεται συνεργασία από όλους.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα άφιξη 118 μεταναστών στo Κάβο Γκρέκο - Μεταφέρθηκαν στο Πουρνάρα

Γιατί η ΚΔ δεν απελαύνει Σύρους - Τι απαντά ο ΥΠΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα