«Φαρμάκι» οι κυπριακές ντομάτες - Φέραμε από Ολλανδία,Πολωνία και Ελλάδα

Καύσωνας και καστανίαση οδήγησαν στην έλλειψη της ντομάτας στην κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με τον παραγωγό - γεωργό, Αντρέα Στρούθο ο οποίος μίλησε στο Πρωτοσέλιδο, «σιγά σιγά το θέμα πιστεύω θα διορθωθεί. Οι ντομάτες που έχουμε αυτή την περίοδο είναι οι ντομάτες που έχουν καλλιεργηθεί τον Αύγουστο εν μέσω καύσωνα, όπου οι θερμοκρασίες ήταν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Έτσι χάσαμε κάποιες φυτείες ντομάτας οι οποίες τώρα θα έδιναν ανάσα στην αγορά».

«Kαθοριστικό ρόλο στην έλλειψη των ντοματών είχε και η εμφάνιση

άσχημου μύκητα, η λεγόμενη καστανίαση η οποία κάνει διχρωμία στην ντομάτα, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να πετάνε τόνους ντομάτας και για αυτό δημιουργείται αυτή η έλλειψη», είπε ο κ.Στρούθος. 

Η ντομάτα κατά μέσο όρο πωλείται στα 2,40-3,50 ευρώ το κιλό. Ακολούθως ανέφερε ότι πιστεύει πως τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθεί πτώση τιμών και σε άλλα φθαρτά. Η ντομάτα ωστόσο φαίνεται πως ότι θα είναι το μόνο προϊόν που θα κρατηθεί ψηλά σύμφωνα με τον κ.Στρούθο. 

Τέλος, δήλωσε ότι «Την έλλειψη την καλύψαμε από Πολωνία, Ολλανδία και Ελλάδα παρόλα αυτά δεν είναι η άμεση λύση  στο πρόβλημα. Η λύση είναι να ξεκινήσουν οι νέες φυτείες να παράγουν, να υπάρχει κυπριακή ντομάτα στην αγορά για να δώσει μια μείωση στην τιμή της ντομάτας».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ θερμοκρασιών στα ορεινά τον Αύγουστο

Keywords
Τυχαία Θέματα