Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφτηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφθηκε την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, o οποίος συναντήθηκε με τον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, τον Πρόεδρο, καθώς και μέλη του Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Kύπρου, το οποίο ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε ως τον πνευματικό φάρο του τόπου, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και έχουν σημειωθεί

πολλά επιτεύγματα. «Είναι πολύ σημαντικό, επίσης», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, «το γεγονός ότι την ημέρα της Γιορτής των Γραμμάτων, τα Πανεπιστήμιά μας διδάσκουν».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ευχαρίστησε την πολιτεία για τη στήριξή της, τόσο στην προσέλκυση χρηματοδότησης στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων όσο και στην κτιριακή ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης. «Φέτος ήταν μία εξαιρετική χρονιά για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο εξασφάλισε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε σχέση με προηγούμενα έτη. Παράλληλα, η Πανεπιστημιούπολή μας έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο και αναπτύσσεται ταχέως», σημείωσε ο Πρύτανης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της ηγεσίας του Πανεπιστημίου με τον κ. Νεοφύτου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι τρόποι εισδοχής στο Πανεπιστήμιο, τα νομοσχέδια που αφορούν στην εκπαίδευση αλλά και σε σχέση με την επιχειρηματικότητα στα δημόσια πανεπιστήμια, η Ιατρική Σχολή, η προσέλκυση ξένων φοιτητών, καθώς και ευρύτερα θέματα που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία.

Ο κ. Νεοφύτου ξεναγήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη Στέλιος Ιωάννου, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τον σχεδιασμό του διεθνούς φήμης Γάλλου Αρχιτέκτονα Jean Nouvel και την ανάπτυξη του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα