Στον τελικό του κυπέλλου η Άστον Βίλα (βιντεο)

Η Άστον Βίλα έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη 2-1 απέναντι στη Λίβερπουλ, με συνέπεια να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά από το 2000, όπου στις 30 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο "Γουέμπλεϊ".

Οι "χωριάτες" έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία Λίβερπουλ αρκετά "μπερδεμένη" και ανήμπορη να διασπάσει την άμυνα του Τιμ Σέργουντ. Οι τύποις γηπεδούχοι στο "Γουέμπλεϊ" επιτέθηκαν

κυρίως με αντεπιθέσεις, ωστόσο η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Φελίπε Κουτίνιο να αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ακόμα ένας παίκτης σε πολύ καλή κατάσταση, όμως, ο Κριστιάν Μπεντέκε, απάντησε μέσα σε 6 λεπτά.

Ο Μπρένταν Ρότζερς άλλαξε πλάνα στο ημίχρονο, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μάριο Μπαλοτέλι, ωστόσο η εικόνα της Λίβερπουλ δεν βελτιώθηκε. Οι τελικές εντοπίζονταν με το σταγονόμετρο και στο 54' ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Φάμπιαν Ντελφ, ολοκλήρωσε την ανατροπή της Άστον Βίλα. Ο Ρότζερς επιχείρησε να... ταράξει τα νερά με τον Γκλεν Τζόνσον και νέα αλλαγή συστήματος σε 4-1-4-1 (με τον Εμρέ Τζαν να αγωνίζεται ως στόπερ, δεξί μπακ και αμυντικό χαφ στο ίδιο παιχνίδι), αλλά ούτε τότε πέτυχε κάτι. Μία κεφαλιά του Στίβεν Τζέραρντ που έσωσε στη γραμμή ο Κίεραν Ρίτσαρντσον στέρησε την ευκαιρία από τον αρχηγό των "κόκκινων" να διεκδικήσει τον τελευταίο τίτλο του στην ομάδα ανήμερα των γενεθλίων του.


Keywords
Τυχαία Θέματα