Στον πάγο μελέτες ΔΝΤ – Παγκ.Τράπεζας για οικονομικά λύσης

Καθηλωμένες στο σκοτάδι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μελέτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις οικονομικές πτυχές της λύσης.

Το ψευδοκράτος εξακολουθεί να κρατεί ερμητικά κλειστές τις πόρτες των τραπεζών στα κατεχόμενα.

Οι δύο Οργανισμοί δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα δεδομένα που άπτονται των περιουσιών, ώστε να εκτιμήσουν το κόστος του περιουσιακού.

«Ελπίζουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι

θα επιτρέψουν επιτέλους την πρόσβαση του ΔΝΤ στο τραπεζικό τους σύστημα για τη διεξαγωγή των απαραίτητων τέστ αντοχής και θα παραχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στο περιουσιακό και στα θέματα που σχετίζονται με αυτό», ανέφερε ο ΠτΔ.

Ο ΠτΔ τόνισε, για πολλοστή φορά, το πρόβλημα στο χαιρετισμό του στη Συνέλευση της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη επίτευξης μιας οικονομικά βιώσιμης λύσης, προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα, όπως αυτά του πρόσφατου παρελθόντος, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της λύσης», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την Τράπεζα και τον Διοικητή της για την ετοιμότητα τους να αναλάβει πρωτοβουλίες μετά από ενδεχόμενη λύση.

«Η χρηματοδότηση έργων υποδομής και ανάπτυξης μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε μια επανενωμένη Κύπρο. Θεωρούμε ότι μια τέτοια συμμετοχή της Τράπεζας είναι πολύ σημαντική λόγω της εμπειρίας της, της βαθιάς γνώσης του νησιού και της εξαιρετικής της συνεργασίας με τις Κυπριακές Αρχές», συμπλήρωσε.

Ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε χθες ότι αφαιρουμένου του περιουσιακού, τα οφέλη ενδεχόμενης λύσης είναι περισσότερα από το κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα