Εγκλωβισμένοι αγοραστές: Λύση γόρδιου δεσμού σε 3 βήματα

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία για να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο που ψήφισε η βουλή το 2014.

Η νομοθεσία επιχειρούσε να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έκδοσης τίτλων χιλιάδων αγοραστών ακινήτων. Στη σύσκεψη ο Γενικός Εισαγγελέας, λειτουργοί και Διευθυντής του Κτηματολογίου αποφάσισαν τρία βήματα επίλυσης του προβλήματος.

Πρώτο.Θα

καταχωρισθούν

Δεύτερο, αποφασίστηκε η πλήρης εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου μέχρι να αποφανθεί επί της συνταγματικότητάς του το Εφετείο.

Εκτός από την άσκηση εφέσεων κατά των πρωτόδικων αποφάσεων, για οριστική λύση στο πρόβλημα, η κυβέρνηση προχωρεί και με νομοθετική ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα που έχουν οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων, να αποκτήσουν τίτλο, παρόλο που οι ίδιοι έχουν ξοφλήσει το ακίνητο στους επιχειρηματίες ανάπτυξης, αλλά οι τελευταίοι δεν συμμορφώθηκαν με τις δικές τους υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα