ΠτΒ: Στόχος Τουρκίας η νομιμοποίηση εγκλήματος εισβολής και κατοχής

Μακροχρόνιος στόχος της Τουρκίας παραμένει ο ίδιος, να οδηγηθούμε σε νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής, δηλαδή στη νομιμοποίηση του εγκλήματος, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά της στην Ολομέλεια για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

«Η Τουρκία προκλητικά διατυμπανίζει ότι η μόνη αποδεκτή λύση για την ίδια είναι η λύση

δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών. Άγκυρα και κατοχικός ηγέτης εμποδίζουν κάθε πρωτοβουλία επανέναρξης των συνομιλιών, επιδεικνύοντας παράλληλα μηδενική βούληση για συνέχιση της προσπάθειας στο συμφωνημένο πλαίσιο για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης», σημείωσε.

Η 15η Νοεμβρίου, όπως είπε, είναι μία μαύρη επέτειος για την Κύπρο, πολύ πιο βαριά φέτος, καθώς τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, μια κατάφωρα προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τη διεθνή έννομη τάξη και το Διεθνές Δίκαιο.

«Η δική μας θέση όλα αυτά τα χρόνια παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη και θα την επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία: Εμείς αξιώνουμε τέτοια λύση του κυπριακού προβλήματος, που θα επανενώσει το νησί μας και θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε όλους τους Κυπρίους να ζήσουν μαζί αρμονικά και ειρηνικά σε μια κοινή και ενιαία πατρίδα», τόνισε

Η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι η παράνομη ανακήρυξη της ούτω καλουμένης «τδβκ» το 1983 παρουσιάστηκε από την Τουρκία ως αυτόβουλη τάχα πράξη των Τουρκοκυπρίων και ως απότοκο των δικοινοτικών διαφορών στο νησί.  Η προσπάθεια αυτή αποπροσανατολισμού της διεθνούς γνώμης έπεσε στο κενό και τρανή απόδειξη ήταν η άμεση αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υιοθέτησε τα Ψηφίσματα 541 και 550. Τα εν λόγω ψηφίσματα χαρακτηρίζουν ως νομικά άκυρη την ενέργεια αυτή και ζητούν την ανάκλησή της, εξήγησε, ενώ καλούν όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και το αδέσμευτο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να μην αναγνωρίζουν οποιοδήποτε κυπριακό κράτος άλλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Μετωπική σύγκρουση Αννίτας- ΕΛΑΜ: «Δείχνει τη γύμνια»-«Για όνομα του Θεού»-VID

Keywords
Τυχαία Θέματα