Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από χρόνια – Δυσοίωνο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν οι πολίτες

Μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, καθώς για πρώτη φορά από το 2012 το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ξεπερνά σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο,

αν και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία), ενώ o ΣΥΡΙΖΑ απειλείται και από το ΚΚΕ, που στην εκτίμηση ψήφου φτάνει σε διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 31,1%ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,9%ΣΥΡΙΖΑ: 11,9%ΚΚΕ: 8,6%Ελληνική Λύση: 5,1%Νίκη: 3,2%Σπαρτιάτες: 2,4%Πλεύση Ελευθερίας: 2,1%

Στην εκτίμηση ψήφου:

ΝΔ: 38,5%ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 16%ΣΥΡΙΖΑ: 14,7%ΚΚΕ: 10,6%Ελληνική Λύση: 5,9%Νίκη: 3,9%Σπαρτιάτες: 3%Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%

Η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίες (61,1%) με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η οικονομία/ανάπτυξη (38,4%).

Το 46,1% δηλώνει ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που εστιάζονται κυρίως στο ελάχιστο ποσό που μπορούν να δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ το 42,6% δηλώνει ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις έχοντας στην ηγεσία του τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 39% εκτιμά ότι θα μπορούσε να μπει σε ανοδική τροχιά.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσαν δυνητικά να ψηφίσουν ένα καθαρά αριστερό κόμμα το οποίο θα ιδρυόταν από στελέχη που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 54% δηλώνει ότι θα μπορούσε ή μάλλον θα μπορούσε, ενώ το 41% απαντά “όχι” και “μάλλον όχι”.

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη “πολύ” ή “αρκετά” έχει υποχωρήσει στο 28,1%, “λίγο” απαντά το 29,8%, ενώ “καθόλου” ικανοποιημένο δηλώνει το 40,2%.

Διαβάστε επίσης:

Αντιπαράθεση στη Βουλή με… εσάνς Ανδρέα Παπανδρέου για το ταξίδι Γεραπετρίτη στη Ραμάλα

Εύα Καϊλή: «Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία για το Qatargate» – Σφάλματα στην έρευνα καταγγέλλουν οι δικηγόροι της

Κασσελάκης για «μόρφωμα» και περί μπλοκ Goldman Sachs στο Πολυτεχνείο: «Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την ΝΔ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Opinion Poll, Δεύτερο, ΠΑΣΟΚ, – Απειλείται, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,dimoskopisi Opinion Poll, deftero, pasok, – apeileitai, syriza, kke