Στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία εκπαιδευτικών-ΜΕΠΕΥ

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για επικύρωση οδηγείται στις 9.00 η συμφωνία εκπαιδευτικών οργανώσεων με την Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας(ΜΕΠΕΥ).

Στο μεταξύ νέα αντιπαράθεση προέκυψε ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και την ΟΕΛΜΕΚ, αναφορικά με τις επιμορφώσεις για τις εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης

των μαθητών, από τις οποίες η οργάνωση των καθηγητών ζητεί από τα μέλη της να απέχουν.

Η λογική υπαγορεύει ότι πριν οριστικοποιήσω αυτό που θα επιμορφώσω, δεν κάνω επιμόρφωση δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους.  
Οι επιμορφώσεις θα γίνουν κανονικά απαντά με ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την εξέλιξη.  

Την Πέμπτη θα συνέλθει η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ και αμέσως μετά η συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό παιδείας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις ανησυχίες της οργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται πως, η πρόταση παραχωρεί μεγάλο ποσοστό των όσων διεκδικούσαν μετά την μετά την περίοδο της κρίσης και τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου από το Υπουργικό Συμβουλίου και συμπεριλαμβάνει τα εξής :

Βιολογικός παράγοντας: Δόθηκαν πίσω οι ώρες της πρώτης και δεύτερης φάσης  μείωσης των ωρών διδασκαλίας, εκτός από την τρίτη φάση μείωσης ωρών η οποία αντί να γίνεται στα 20 χρόνια θα γίνεται στα 21 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής: Επιστροφή, στις 14 περιόδους κατά την προαγωγή του Βοηθού Διευθυντή, ενώ η επόμενη μείωση θα πραγματοποιηθεί πέντε χρόνια μετά, στις 12 ώρες, με την μείωση στις 10 ώρες να γίνεται στα 11 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής Α΄: Η μείωση των ωρών στους Βοηθούς Διευθυντές Α΄, θα γίνεται στις 9 ώρες με την προαγωγή τους.

Υπεύθυνος Τμήματος: Δίδονται πίσω οι δύο ώρες Υπεύθυνου Τμήματος, οι οποίες είχαν καταργηθεί με την απόφαση του Υπουργικού, ωστόσο θα ισχύουν για τμήματα με περισσότερους από 13 μαθητές.

Όσον αφορά, τον Συνδικαλιστικό χρόνο, από το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί ο χρόνος, σε πρόεδρο και γενικό γραμματέα της οργάνωσης. Στην απόφασή της, η ΜΕΠΕΥ, δίδεται πίσω ο συνδικαλιστικός χρόνος με την αποκοπή του 15% αυτού.

Σχέδιο Αφυπηρέτησης: Όπως ισχύσει για όλους όσους εργάζονται στο δημόσιο τομέα

Όσον αφορά το Σχέδιο Αφυπηρέτησης των καθηγητών αναμένεται θα τεθεί Σχέδιο χωρίς επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΕΜΕΚ, Γιάννο Σωκράτους.

Ωστόσο για το ζήτημα του Υπεύθυνου Τμήματος στο νηπιαγωγείο και την Ειδική Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας, θα καταθέσει σχετική  πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μετά το τέλος της τελευταίας συνάντησης που είχε με την ΠΟΕΔ, δήλωσε, «θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο και για τον θεσμό του Υπευθύνου Τμήματος στο νηπιαγωγείο και στην Ειδική Εκπαίδευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα