ΚΕ: Επιδίωξη να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση της ΕΕ για Τουρκία

«Αυτή την ώρα η προσοχή είναι στραμμένη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ που έγινε χθες στην ΕΕ, εκεί που κάνει τη μεγάλη προσπάθεια ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, σήμερα είναι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και θα προετοιμαστούν κατά κάποιο τρόπο  τα συμπεράσματα τα οποία θα συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Η επιδίωξη,

ανέφερε, είναι στη βάση των όσων έχουμε μέχρι τώρα, και έχουμε πολύ ισχυρές τοποθετήσεις, να επιδιώξουμε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση της ΕΕ, κατάλληλη σε αυτά που ζούμε εδώ στη θάλασσα της Κύπρου, κατάλληλη ούτως ώστε να λειτουργήσει ανασχετικά, πρόσθεσε. 

Σημείωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεκίνησε τη γεώτρηση η Τουρκία, ωστόσο δεν μπορούμε να βασιστούμε πάντα στις πληροφορίες, κάποτε είναι και συγκρουόμενες τόνισε. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ότι ξεκίνησε η γεώτρηση. 

Αυτά θα συζητηθούν, είπε, τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σημείωσε πως ήρθε η ώρα να ενισχύσει πραγματικά τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα