Στο Ταλίν μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Ταλίν όπου πρόκειται να έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kersti Kaljulaid, τον Πρωθυπουργό Taavi Rõivas και τον Υπουργό Εσωτερικών Hanno Pevkur.

Αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Αβραμόπουλου θα είναι το μεταναστευτικό και η ασφάλεια, ενόψει και της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου

της ΕΕ από την Εσθονία. Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Pevkur θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 16.30 ώρα κεντρικής Ευρώπης.

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί τον EU-LISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Λειτουργική Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στους τομείς των ελευθεριών, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης). Ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Krum Garkov για να συζητήσουν τη διαχείριση των συστημάτων πληροφοριών και τους τρόπους με τους οποίους ο Οργανισμός μπορεί να βελτιώσει την διαλειτουργικότητά τους για να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα κενά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα