Στο παρά 5 ματαιώθηκε σύλληψη άνεργου πατέρα για οφειλές

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σύλληψη 33χρονου άνεργου πατέρα, ο οποίος θα συλλαμβανόταν σήμερα στις 11 το πρωί για οφειλές, που αφορούν σε διατροφές, ύψους περίπου 3,000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χθες επικοινώνησε με το Sigmalive η σύζυγος του 33χρονου, η οποία ενημέρωσε ότι ο άντρας της θα συλλαμβανόταν σήμερα το πρωί για ανεξόφλητες οφειλές.

Σύμφωνα με τη σύζυγο, ο 33χρονος είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια

και ως εκ τούτου αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στην πρώην σύζυγο του και το παιδί του.

Εν τω μεταξύ, ο 33χρονος έχει άλλο ένα παιδί με την νυν σύζυγο του.

Το Sigmalive επικοινώνησε άμεσα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου ώστε να αποφευχθεί η σύλληψη του 33χρονου, όπως και έγινε.

Όπως δήλωσε στο Sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος, δόθηκαν οδηγίες όπως εξαντληθούν όλα τα περιθώριά για να βοηθηθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχοντας υπόψιν όμως τις υποχρεώσεις του.

Οδηγίες Αρχηγού

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, συμπλήρωσε ο Αντρέας Αγγελίδης, "έδωσε οδηγίες προς τα μέλη της Αστυνομίας, να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα, που αφορούν σε υποχρεώσεις και οφειλές πολιτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με στόχο πάντοτε τη βοήθεια των συνανθρώπων μας".

Ευαισθητοποίηση Αντιδήμαρχου Σωτήρας

Εξάλλου, η υπόθεση του 33χρονου ευαισθητοποίησε τον αντιδήμαρχο Σωτήρας, ο οποίος εξασφάλισε 1000 ευρώ προς εξυπηρέτηση των οφειλών ενώ γίνονται διαβήματα προς διευθέτηση και του υπόλοιπου χρέους.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιάζει η φόρμουλα διαχείρισης τέτοιους είδους ζητημάτων, αφού η Πολιτεία δεν βρήκε τον μηχανισμό αντιμετώπισης τους. Τέτοιου είδους υποθέσεις αφήνονται στην κρίση ή ευαισθησία των αξιωματούχων της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα