Στο Νταβός ο Νταβούτογλου

Έπειτα από έξι χρόνια η Τουρκία θα συμμετάσχει και πάλι στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε επίπεδο Πρωθυπουργού. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έφτασε ήδη στο Νταβός. Με ειδικός αεροσκάφος πήγε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Ζυρίχη και από εκεί με ελικόπτερο στο Νταβός.

Η Τουρκία θα συμμετάσχει στο Νταβός με την ιδιότητά της ως προεδρεύουσα χώρα των G20 και θα την εκπροσωπήσουν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο Υπουργός

ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ερντέμ Μπαστζί, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης και πολλοί επιχειρηματίες.Το 2009 ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει "για μένα το Νταβός έχει τελειώσει" και αποχώρησε από την Σύνοδο. Από τότε η Τουρκία δεν εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Πρωθυπουργού.Στο περιθώριο της Συνόδου ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων καθώς και με επιχειρηματικούς κύκλους.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα