Στο Κτηματολόγιο οι αρμοδιότητες αναδασμού

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε δύο νόμους και ενέκρινε κανονισμούς για τη μεταβίβαση των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων του διευθυντή της Υπηρεσίας Αναδασμού στον διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Τα νομοθετήματα υπερψηφίστηκαν με 19 ψήφους υπέρ και 25 αποχές. Τα κόμματα που διαφωνούσαν με τη μεταφορά των εξουσιών τήρησαν αποχή, με τους Βουλευτές που πήραν τον λόγο να δηλώνουν ότι διαφωνούν, αλλά τηρούν αποχή ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αναδασμού και ανακατανομής της γεωργικής γης, καθώς μετά

την κατάργηση της θέσης του διευθυντή της Υπηρεσίας Αναδασμού, η διαδικασία έχει παγώσει.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Άντρος Καυκαλιάς ανέφερε πως όποια απόφαση και να πάρουμε θα είναι λάθος. Πρόσθεσε πως αρνητική στάση της θέσης της Ολομέλειας της Βουλής στα νομοθετήματα, θα διαιωνίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της θέσης του διευθυντή της Υπηρεσίας Αναδασμού.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έφερε τα κόμματα και τη Βουλή προ τετελεσμένων.

Ο κ. Καυκαλιάς πρόσθεσε ότι η ανάγκη για αναδιανομή της γεωργικής γης είναι πιο έντονη από ποτέ και ανέφερε πως το ΑΚΕΛ τηρεί αποχή και για ό,τι ακολουθήσει η ευθύνη ανήκει στην Κυβέρνηση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης κατήγγειλε ότι με μεθόδευση Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ ο αναδασμός οδηγήθηκε στη διάλυση. Πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ θα τηρήσει αποχή για να περάσουν τα νομοσχέδια και κανονισμοί για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας, που ταλαιπωρούνται.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου παρατήρησε ότι η Κυβέρνηση δεν δικαιολογεί με τεκμηρίωση το σωστό της εισήγησης της.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε πως ο αναδασμός είναι χρήσιμο εργαλείο που εξυπηρετεί τους αγρότες και την οικονομία, προσθέτοντας ότι η Αλληλεγγύη τηρεί αποχή επειδή «δεν γνωρίζουμε τις τελικές προθέσεις».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς είπε πως υπήρχε αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών που πρέπει να ενοποιηθούν. Η ανάγκη για ενοποίηση προκύπτει και από τη σχετική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, πρόσθεσε και εξέφρασε την άποψη ότι με τη νέα ρύθμιση η διαδικασία θα είναι πιο απλή, εύκολη και θα αποφέρει οικονομικό όφελος για το κράτος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν πολλά τμήματα με αλληλοκαλύψεις και πολυνομία. «Όποτε θέλαμε να βολέψουμε κάποιον δημιουργούσαμε τμήματα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα