Σεμινάρια επιμόρφωσης για το TAXISnet από το Τμήμα Φορολογίας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει το Τμήμα Φορολογίας όσον αφορά την χρήση που κάνουν οι φορολογούμενοι στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων TAXISnet.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA, η Αρχιφοροθέτις Άννα Φαντάρου ανέφερε ότι το 75% των ενεργών φορολογούμενων έχει ολοκληρώσει την εγγραφή τους στην υπηρεσία.

«Εμείς, ως Τμήμα Φορολογίας καλούμαστε και θέλουμε να προσπαθήσουμε να κατευνάσουμε

τις ανησυχίες στο μέτρο του δυνατού. Έχουμε αναπτύξει διάφορες δράσεις για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον φορολογούμενο. Μία από αυτές, η οποία ήδη είναι σε εφαρμογή, είναι τα δίωρα σεμινάρια σε συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας», ανέφερε.

Τα εν λόγω σεμινάρια δεν πραγματοποιούνται σε όλες τις επαρχίες, αλλά μόνο σε αυτές όπου το Κέντρο Παραγωγικότητας διαθέτει χώρους, δηλαδή στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

«Ο φορολογούμενος μπορεί να αιτηθεί να έχει μια δίωρη ενημέρωση, να μάθει πώς λειτουργεί το σύστημα TAXISnet και νοουμένου ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή του στην υπηρεσία κι έχει ήδη κωδικούς και προσωπικά ατομικά στοιχεία, μπορεί να υποβάλει την δήλωσή του», ανέφερε.

Όπως είπε, η πρώτη εμπειρία που αποκόμισε το Τμήμα από τα σεμινάρια τα οποία ξεκίνησαν τα σεμινάρια, δείχνει ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος.

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξουν άτομα τα οποία δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την δήλωσή τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία, η κα Φαντάρου απάντησε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, όπως αυτά καθορίζονται από τη νομοθεσία.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής υποβολής, είναι ότι μπορεί να κάνει από μόνος του τη φορολογία και να υπολογίσει το φόρο του», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα