Στο Ισραήλ για σειρά συναντήσεων ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Στο Ισραήλ θα μεταβεί αύριο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα έχει σειρά εξαιρετικά σημαντικών και ουσιαστικών διαβουλεύσεων, στους τομείς Άμυνας και Ενέργειας.

Στη σκιά της σημερινής τετραμερούς συνάντησης μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας, σε σχέση με τον αγωγό EastMed και της ουσιαστικής διακήρυξης που αναμένεται εντός της ημέρας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί

στο Ισραήλ με στόχο να ασχοληθεί κυρίως με τη διπλωματική πτυχή, στους τομείς Ενέργειας αλλά και Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, όπως επίσης και με τον Διευθυντή-Προσωπάρχη του Βενιαμίν Νετανιάχου και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, καθώς χρέη Υπουργού Εξωτερικών, εκτελεί ο ίδιος ο Νετανιάχου.

Όπως καταδεικνύουν οι εξελίξεις, το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μονοπωλήσουν τα ενεργειακά, καθώς πέρα από τις συναντήσεις αυτές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά και την τετραμερή σημερινή συνάντηση μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, την Τετάρτη έχουμε την υπογραφή συμβολαίων με την Exxon Mobil και την Πέμπτη αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια με την ENI και την TOTAL, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε σχέση τώρα με τη διακήρυξη της τετραμερούς, αναμένεται να εξαιρετικά ουσιαστική και να προσθέτει δυναμική στις προσπάθειες για δημιουργία του αγωγού Eastmed. Θα κάνει ξεκάθαρη αναφορά για αγωγό ο οποίος θα φτάνει στην Ιταλία και θα κάνει λόγο για τις προοπτικές που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα