Το δείπνο μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου

Το χθεσινό δείπνο των δύο ηγετών αποτελεί θέμα στα πρωτοσέλιδα του τουρκοκυπριακού Τύπου, αλλά όχι το κύριο σε όλες τις εφημερίδες. Κάποιες εφημερίδες έχουν διαφήμιση υπέρ του 'ναι' στην εκστρατεία του ΑΚΡ για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Άλλα θέματα αφορούν τη συνέχιση της συζήτησης για τις παράνομες εκτρώσεις, το κόστος σίτισης μιας οικογένειας και άλλα τοπικά ζητήματα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν”, γράφει ότι Ακιντζί

και Αναστασιάδης, που συναντήθηκαν μετά από δύο μήνες, “έπαιζαν διαφορετικές χορδές” στο χθεσινοβραδινό δείπνο. Αλλού γράφει ότι ομάδα ατόμων προχώρησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες στο χωριό Τέμπλος ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την ανοικοδόμηση χωρίς άδειες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρωτοβουλία Κερύνεια για τις παράνομες οικοδομές στην περιοχή διαμαρτύρεται, γιατί τα “δικαστήρια” “κοροϊδεύουν” με τα διατάγματα απαγόρευσης των οικοδομικών εργασιών.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα” και γράφει ότι μετά από το δείπνο των 4 ωρών, δεν βγήκε ένα απτό αποτέλεσμα και ενώ οι ηγέτες δεν προέβησαν σε δήλωση, τα ΗΕ έβγαλαν μια ανακοίνωση μερικών γραμμών. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον “υπουργό τουρισμού και περιβάλλοντος”, στόχος είναι το ψευδοκράτος να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού μεταφορών και επικοινωνίας” ότι θα εκσυγχρονιστεί το συγκοινωνιακό δίκτυο.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), υπό τον τίτλο “Δεν μπορώ να αποδεχθώ τις 20 εβδομάδες”, αναφέρεται σε δήλωση του “υπουργού υγείας” για την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου διακοπής μιας κύησης από τις 10 στις 20 εβδομάδες. Αλλού γράφει ότι ο Έιντε θα προετοιμάσει το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες στο Τζιάος γιόρτασαν την έλευση της Άνοιξης.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) έχει εξώφυλλο που διαφημίζει το “ναι, η Κύπρος θα κερδίσει” υπέρ του ναι για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία. Στο δικό της πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα, με τίτλο “Τα έξοδα φαγητού έφτασαν τις 3.000 ΤΛ (750 ευρώ)”, γράφει ότι το κόστος ζωής αυξάνεται στα κατεχόμενα και σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016 τα μηνιαία έξοδα διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας σημείωσαν αύξηση 14%. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται η αναζήτηση εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών και αναφέρεται στο χθεσινό δείπνο των ηγετών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Τ/κ συνεχίζουν να οδηγούν χωρίς ζώνη ασφαλείας και να μιλούν στο κινητό οδηγώντας.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Κρίση γιοκ, αποτέλεσμα γιοκ”, αναφέρεται στο δείπνο των δύο ηγετών χθες βράδυ και δημοσιεύει αυτούσια την ανακοίνωση των ΗΕ στα τούρκικα, αλλά και φωτογραφία από την εκδήλωση της δικοινοτικής πρωτοβουλίας Ειρήνης έξω από το Λήδρα Πάλας. Στο δεύτερο θέμα της, η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του “βουλευτή” του ΡΤΚ Μπιρικίμ Οζγκιούρ ότι η οικονομία στα κατεχόμενα όπου να 'ναι θα καταρρεύσει και δεν θα φτάσει το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα